"אוכל ביד אחת" אוכל מהיר להכנה, בריא, ונוח לאכילה – תבשיל בצנצנת

אוכל ביד אחת, והפעם תבשילי צנצנת. תערובות של דגנים, קטניות ותבלינים שמכינים מראש בצנצנת, וכשרוצים מוסיפים מים ולאחר בישול קצר מתקבל תבשיל עשיר, מזין ומפנק.

קצת אחרי הלידה של הבן הבכור שלי פגשתי וירטואלית את בת פוקרסה והתיידדנו די מהר. במזל יצא שילדנו את הילד השני שלנו בערך באותו זמן ובילינו יחד חלק ניכר מחופשת הלידה שלנו יחד, בוירטואליה וגם במפגשים של ממש.

מבת למדתי טריק גאוני ונוח במיוחד לתקופת חופשת הלידה- תבשיל בצנצנת.
מכינים בצנצנת, ורצוי בכמה וכמה צנצנות, ערכות להכנה מהירה של תבשיל. אפילו אפשר לכתוב את ההוראות על הצנצנת, זה ירד בשטיפה או במדיח אחכ. תערובות שונות של דגנים, קטניות שלא דורשות השרייה, תבלינים והפתעות לפי טעמכם. את התערובת שמים בסיר, מוסיפים מים ואם משקיעים גם ירק חתוך. כל התבלינים כבר בפנים. אחרי בישול לא ארוך מתקבל תבשיל בריא, מזין ומפנק, וזה לקח אותו זמן ומאמץ כמו להזמין פיצה.

מה מתאים להיכנס לצנצנת?

דגנים- קינואה, כוסמת חומה או ירוקה, בורגול, גריסים, אורז מלא או לבן.
קטניות- מש ועדשים בשלל צבעים- כתום, ירוק, שחור, מנומרות, צהובות. צריך לבחור בקטניות שניתן לבשל ללא השריה מוקדמת.
ירקות מיובשים- עגבניות (בדכ הן רק לחות אז שימו לב שלא יתעפש), בצל, פטריות מסוגים שונים- פורצ'יני, שיטאקי.
אגוזים, גרעינים וזרעונים שונים יכולים להוסיף הרבה. גם ערמונים אפשר להוסיף וזה כיף ומפנק.

תתחילו מהשילובים שבת שמחה לחלוק איתנו או ממה שאתם מכירים והכנתם בעבר (מג'דרה? דאל עשיר?). תתנסו, תבינו מה עובד לכם ומה פחות, והשילובים אחר כך אינסופיים. אפשר להכין מתבשיל אחד כמות שתספיק לכמה צנצנות או מגוון צנצנות בטעמים שונים, מה שבא לכם.

כיף גם להכין את הצנצנות האלה עם הילדים הגדולים יותר בהתאם למה שהם אוהבים. הם אוהבים למדוד ולערום את השכבות בצנצנת לפי הצבעים השונים. בהתאם לגיל הם גם יכולים להשתתף בהכנת התבשילים, בהוספת המים, חיתוך הירקות וכו.

בת צמחונית, ולכן אלה המתכונים שהיא חלקה איתנו. כמובן שניתן גם להוסיף לתבשילים קוביות של בשר, נתחי עוף (פרגיות יהיו מצויינות) או כרעיים, וכו. צריך רק להתאים את זמן האפייה או הבישול. וברוח הקלילות והמהירות- אפשר בהחלט לוותר על סגירה מוקדמת של הבשר. אם להיות ממש כנים, ההבדל בטעם לא כזה משמעותי.

הנה כמה מהמתכונים של בת


קדירת אורז בתנור

הצנצנת מכילה

1 כוס אורז עגול מלא
1/2 כוס מש (אפשר עדשים שחורות במקום)
חופן שקדים (אפשר אגוזים במקום)
עלה דפנה
1 כפית מלח
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה/חריפה

הוראות הכנה כתובות על הצנצנת

לחמם תנור ל 180 מעלות. לשים את התערובת בקדירה (אפשר גם בכלי פיירקס ולכסות בנייר כסף) ולהוסיף:
2 עגבניות חתוכות לפרוסות
3 שיני שום חתוכות לחצי
2 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן זית
2.5 כוסות מים רותחים

לשים בתנור מכוסה למשך שעה עד שעה ורבע.

תבשיל מהיר

הצנצנת מכילה

1/2 כוס קינואה
1/2 כוס כוסמת ירוקה
1/2 כוס עדשים כתומות
חופן גרעיני חמניה (או דלעת)
1 כפית עלי חילבה מיובשים (אם יש..)
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
1/2 כפית זרעי כמון
1/2 כפית גראם מאסאלה (אפשר קארי או בהרט) 

הוראות הכנה כתובות על הצנצנת

לשים את התערובת בסיר, להוסיף שלוש כוסות מים ולהדליק את האש.
עד הרתיחה, לחתוך לקוביות ולהוסיף שניים או יותר מתוך הירקות הבאים:
קישוא, בטטה, עגבניה, שעועית ירוקה, ברוקולי

כשהמים רותחים להנמיך את האש, לכסות ולבשל למשך 15-20 דקות

תבשיל גריסים ופטריות

הצנצנת מכילה

1 כוס גריסים
1/2 כוס עדשים שחורות
חופן של פטריות שטאקי ופורצ'יני מיובשות וחתוכות (כדאי להוריד לשטאקי את הרגל כי היא יוצאת קשה)
עלה דפנה
1/2 כפית כמון
1/4 כפית קינמון

הוראות הכנה, כתובות על הצנצנת

לשים את התערובת בסיר, להוסיף שלוש וחצי כוסות מים ולהדליק את האש.
עד הרתיחה להוסיף:
3 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן זית
1 כף סילאן
1 כף מיסו (אפשר למוסס בעזרת חלק מהמים)
לחתוך לקוביות ולהוסיף שניים או יותר מתוך הבאים: טופו, כרישה, גזר, תפ"א, דלורית, כרובית

כשהמים רותחים להנמיך את האש, לכסות ולבשל למשך 50-60 דקות

מימין לשמאל- תבשיל גריסים ופטריות, תבשיל מהיר, קדירת אורז בתנור

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תוכן עניינים

נעים להכיר

אני ליאור, יצרנית מנשאים, אמא לשלושה, פילוסופית וחובבת ספרי בישול. מוזמנים להיכנס, יש קצת כביסה על הספה אבל גם מספיק מקום לשבת רגע עם קפה ולנוח.

רוצים לקבל עדכונים מ-alby ? מבטיחה לא להספים, אך לפעמים יהיו גם מבצעים ממש שווים.

אולי יעניין אותך גםicon_alby_heart_light

אז מה כל כך מיוחד במנשא לופיקס? הנה חלק מהמאפיינים שהופכים את מנשא לופיקס למנשא אידיאלי להורים צעירים.
יהל גייניס, ארומתרפיסטית ורוקחת טבעית, ובעלת המותג "טבע הגליל" חולקת איתנו כמה עצות לגבי השימוש במוצרי קוסמטיקה טבעיים לתינוקות
רינת משתפת באומץ ובכנות מה זה אומר ללקות בדיכאון אחרי לידה ובפוסט טראומה מלידה. כואב אבל חשוב להכיר.
Scroll to Top