חמישה טיפים לבחירת קורס הכנה ללידה, ולמה בכלל צריך קורס

למה ללכת לקורס הכנה ללידה וחמישה טיפים איך לבחור קורס שיתאים לך ויעזור לך בלידה ואחריה.

קורס הכנה ללידה – למה?

רק בלידה האחרונה והחמישית שלי נרשמתי לקורס הכנה ללידה. יותר נכון, בהריון הראשון הלכתי לקורס חינמי כזה, שהרגשתי כבר כשהייתי בו שלא תורם לי יותר מידי. רק אחרי שעברתי קורס איכותי אני יכולה להכות על חטא ולומר שלעובדה שלא עברתי כזה בהריון הראשון היתה כנראה השפעה מכרעת על ההיסטוריה המיילדותית שלי.

לידה טובה היא השער להורות טובה

לידה טובה היא לאו דווקא לידה טבעית עם ציוציי ציפורים, אלא לידה שנתפסת ונצרבת בזיכרון כטובה, מעצימה ולא טראומטית.
מעבר לעובדה שיש בקורס ידע מעשי חשוב, יש בו המון הכנה נפשית וזוגית ללידה ולימים שאחריה. הרי אנחנו משקיעות כל כך הרבה זמן בהריון בבדיקות, בבירורים על ציוד, ולפעמים שוכחות שהדבר הכי חשוב הוא שנצא מהלידה לתחילת ההורות בצורה מיטיבה, בכוחות לטלטלה הגדולה שעומדת להגיע.

בקורס הכנה טוב תלמדי להכיר את עצמך ואת בן או בת זוגך, תלמדי על גופך ואיך להשתמש בידע מחקרי ובידע עתיק ומסורתי כדי שהלידה שלך תהיה הטובה ביותר שיכולה להיות. וגם תטעמי מרגעי ההורות הראשונית עם הכנה להנקה, החתלה, חיסונים והחלטות הוריות נוספות.

ואולי הכי חשוב – זה המקום לרכוש חברות שנמצאות בדיוק במצבך, שיעבירו איתך את חופשת הלידה שלך. לפעמים גם נרקמות שם חברויות ארוכות שנים.

איך בוחרות קורס טוב? חמש שאלות שכדאי לבדוק לפני שמחליטות איפה להשקיע זמן וכסף

אלה שאלות שכדאי לבחון לאורן את הקורסים הזמינים באיזורכם. לכל אחת ולכל זוג יהיו דגשים שונים וסדר עדיפויות שונה, אבל כדאי להקדיש מעט זמן ולבחון את כל חמש השאלות האלה לפני שמחליטות לאן ללכת.

1. מי מעבירה את הקורס ומי בנתה אותו?

תבדקי מי מעבירה את הקורס, מה ההכשרה שלה והאם את מתחברת לגישה שלה. הכוונה היא לא מישהי שתספר לך את מה שאת כבר יודעת, אלא שתרגישי איתה בנוח. הקורס עלול להעלות הרבה פחדים ורגשות שונים ואת צריכה להרגיש בנוח, שאת יכולה להעלות כל נושא ללא חשש. הכשרה היא לא תמיד פורמלית, לא בהכרח מיילדת תעביר קורס מוצלח מדולה, אבל כן צריך שיהיה לה ניסיון והכשרה בתחום. בנוסף בדקי האפ מי שמעבירה את הקורס גם בנתה אותו, או שהיא "קבלנית משנה" או פרילאנסית שמעבירה תכנים שמישהי אחרת בנתה. תמיד תעדיפי קורס שמועבר על ידי מי שבנתה אותו. זה מבטיח ידע עמוק יותר, רצף והיגיון פנימי, חיבור לתוכן, ומענה לשאלות שלך.

2. האם הידע שמועבר הוא רחב ובלתי תלוי או שאקבל מידע מתוך פרספקטיבה של מקום עם נהלים ספציפיים או אג'נדה מסויימת?

  1. וודאי שבקורס את מקבלת מידע רחב ומהיימן על נהלים שונים בלידה ונחיצותם, כולל האם מדובר בפרוטוקול של בית חולים ספציפי או בהנחיות רחבות יותר. וודאי שאת נחשפת לגישות שונות ומגוון דרכים להתנהלות במהלך הלידה. כל זה כדי שתוכלי בזמן אמת לבחור בצורה מושכלת ומתוך היכרות וידע מה מתאים לך ולמה את מסכימה, ומה אינו נחוץ ואת בוחרת לוותר עליו, גם אם הצוות מציע. כמו כן זה יאפשר לך להיות גמישה ולמצוא את הדרך המיטיבה לך אם תנאי הלידה ישתנו ממה שציפית או חלמת עליו.

3. כמה אני קרובה ללידה והאם זה באמת משנה?

לעולם לא מאוחר מידי. גם אם זו לא הלידה הראשונה שלך, גם אם לא היית מרוצה מהלידה הקודמת, גם אם את בחודש שמיני. מניסיון- לקבוע עם דולה בשבוע 37 זה בהחלט מאתגר אבל אפשרי, ויכול להשפיע בצורה דרמטית לטובה על הלידה שלכן. עם זאת, כמובן שאין מה להתחיל קורס שנפגשים בו אחת לשבוע אם את בשבוע 38 או גם 36. במקרה כזה העדיפי קורס מותאם אישית או אינטנסיבי יותר. אידיאלית רצוי להתחיל הכנה ללידה שהיא קורס קבוצתי בן מספר מפגשים בשבועות 30-32, כך יש מספיק זמן לעכל את המידע ולהיערך ללידה. הכנה פרטנית או אינטנסיבית יותר (ישנם קורסים שהם למעשה חמישי-שישי מרוכזים) ניתן גם לעשות קרוב יותר ללידה.

4. האם מדברות גם על מה שקורה אחרי הלידה?

בדקו שהקורס לא מתרכז רק בלידה אלא גם עוסק בהורות הראשונית, באופני האכלה שונים, בהכנה ראשונית להנקה, בטיפול בתינוק- איך רוחצים ומלבישים אותו, איך מחליפים לה חיתול – הן מבחינת נהלי בית החולים (משחת עיניים, חיסונים, הפרדה כן/לא) והן בבית, ונותן כלים וידע להתמודדות הראשונית עם תינוק חדש. רצוי מאוד שגם תהיה התייחסות רגשית ופרקטית לתקופה הראשונית של משכב הלידה ולהתמודדות לבד בבית עם תינוק. זו תקופה מאוד מאוד מאתגרת ומציפה, וגם אם תזכרו ותיקחו איתכם טיפ אחד או שניים הם יכולים לעשות שינוי משמעותי.

5. מה המקום של בן או בת הזוג בקורס?

בן או בת הזוג הם שותפים מלאים בקורס ובמהלך הלידה. את אמנם היולדת, לא הם, אבל הם יכולים וצריכים לתמוך בך, לדעת מה את רוצה, להזכיר לך כמה את מדהימה ומה את יכולה ורוצה, ולהיות משמעותיים ביותר בלידה וברגעים שאחריה. וזה מתחיל מקורס שמצפה שהם יקחו בו חלק, ומקדיש זמן וידע לשיחה על מה התפקיד שלהם, מה הם יכולים לעשות, ואיך את רוצה שהם יתפקדו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תוכן עניינים

נעים להכיר

אני ליאור, יצרנית מנשאים, אמא לשלושה, פילוסופית וחובבת ספרי בישול. מוזמנים להיכנס, יש קצת כביסה על הספה אבל גם מספיק מקום לשבת רגע עם קפה ולנוח.

רוצים לקבל עדכונים מ-alby ? מבטיחה לא להספים, אך לפעמים יהיו גם מבצעים ממש שווים.

אולי יעניין אותך גםicon_alby_heart_light

תנוחת "תינוק רואה עולם" במנשא עם הפנים כלפי חוץ והגב להורה איננה התנוחה האידאלית בשום גיל- לא מבחינת התינוק, ולא מבחינת ההורה.
ענת סרי חולקת טיפים ועקרונות איך להפוך את שיחות הוידאו עם הסבים והמשפחה למשמעותיות ומהנות.
מתכון חמוד לעוגת שוקולד זריזה במיקרו, אם רוצים פינוק מהיר או מתכון שהילדים יכולים להכין לבד
Scroll to Top