6 סיבות להימנע ממנשא עם הפנים החוצה

תנוחת "תינוק רואה עולם" במנשא עם הפנים כלפי חוץ והגב להורה איננה התנוחה האידאלית בשום גיל- לא מבחינת התינוק, ולא מבחינת ההורה.

התינוק בן 4 חודשים או יותר ונראה לך שהגיע הזמן לעבור במנשא לשלב הבא- תינוק רואה עולם.

מה, לא?

נכון, מגיע גיל שבו התינוק מתחיל להיות סקרן, מעוניין להניע את ידיו ורגליו בחופשיות ולהציץ על העולם בלי הפרעות לשדה הראיה שלו. אבל תנוחת "תינוק רואה עולם" במנשא עם הפנים כלפי חוץ והגב להורה איננה התנוחה האידאלית בשום גיל- לא מבחינת התינוק, ולא מבחינת ההורה.

מה הבעיה עם התנוחה עם הפנים החוצה במנשא?

  1. היא תשבור לך את הגב. כשהתינוק פונה החוצה וגפיו שמוטות למטה וקדימה במקום להיות צמודות לצידי הגוף שלך, מרכז הכובד מתרחק מגופך ויוצר עומס משמעותי יותר על הכתפיים. רוצה לשמור על הגב שלך ולהנות מהמנשא לאורך זמן? כדאי להמנע מנשיאה עם הפנים החוצה.
  2. יוצרת הרגלי מנשא גרועים. תינוק שמתרגל ל"נוף מלא" בלי מאמץ, יסרב לוותר על "הטבה" זו כשיהיה כבד ומבחינתך יגיע הזמן להעבירו לנשיאת גב. עדיף להרגיל תינוק מראש לנשיאה נכונה, כדי שבבוא העת תוכלו להמשיך לשאת אותו על הגב בלי תלונות. אין צורך לחשוש מחסימת שדה הראייה שלו, הנוף מהצדדים פתוח וגלוי.
  3. יוצרת עומס מיותר על גב התינוק. תנוחת תינוק רואה עולם גורמת לתינוק לאמץ את שרירי הגב לפני שהוא בשל לכך, ולהקשית את גבו. זה בעייתי במיוחד אם הוא נוטה להקשית את הגב כל הזמן, ומתקשה לעגל ולהאריך אותו.
  4. לא מאפשרת תמיכה נכונה במפרק הירך. כשתינוק נישא במנשא יש למקם אותו תמיד כשרגליו מפושקות, ברכיו גבוהות וירכיו תמוכות על מנת למנוע פגיעה בהתפתחות מפרק הירך. בנשיאה עם הפנים החוצה אין תמיכה בירכיים כפי שמומלץ ע"י אורתופדים.
  5. עלולה ליצור לחץ על כלי דם. לחץ באזור המפשעה עלול לפגוע בזרימת הדם אל הרגליים, לתחושת הרדמות של הגפיים או שינוי צבע. סיבה נוספת להקפיד על פישוק ועל תמיכה של כל הירך ולא נקודה אחת במפשעה.
  6. יוצרת עומס גירויים. מוכר לך שהתינוק עם הפנים החוצה ורגוע לגמרי? הרוגע הזה הוא לפעמים פשוט אפקט של SHUT-DOWN- התינוק מכבה את עצמו כדי להתמודד עם עומס הגירויים. כשהתינוק פונה החוצה כשאתם מסתובבים בקניון, מבחינת זה כמו להיות צמוד בגבו לשמשה הקדמית של אוטובוס- אולי מלהיב בהתחלה אבל לא משהו שהייתי שמחה לחוות בנתיבי איילון.

אם התינוק שלך סקרן ומתעניין בסביבתו – ותכלס, איזה תינוק לא סקרן?? מומלץ לשאת אותו בתנוחת בטן לבטן, במנשא שמאפשר לו להפנות את ראשו, ובהמשך גם את כתפיו לצדדים ולספק את סקרנותו במאמץ קל כשהוא רוצה בכך. כשיתעיף, הוא יוכל לשים ראש, להרפות את גופו ולהרדם בשלווה. וככה זה נראה ביאמו שלנו:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תוכן עניינים

נעים להכיר

אני ליאור, יצרנית מנשאים, אמא לשלושה, פילוסופית וחובבת ספרי בישול. מוזמנים להיכנס, יש קצת כביסה על הספה אבל גם מספיק מקום לשבת רגע עם קפה ולנוח.

רוצים לקבל עדכונים מ-alby ? מבטיחה לא להספים, אך לפעמים יהיו גם מבצעים ממש שווים.

אולי יעניין אותך גםicon_alby_heart_light

רינת משתפת באומץ ובכנות מה זה אומר ללקות בדיכאון אחרי לידה ובפוסט טראומה מלידה. כואב אבל חשוב להכיר.
מתכון חמוד לעוגת שוקולד זריזה במיקרו, אם רוצים פינוק מהיר או מתכון שהילדים יכולים להכין לבד
ענת סרי חולקת טיפים ועקרונות איך להפוך את שיחות הוידאו עם הסבים והמשפחה למשמעותיות ומהנות.
Scroll to Top